Tere kõik väiksed ja suured maasikasõbrad!

Täna, esmaspäev oli üks huvitab päev – oli teine kevadpäev, kuid õues ei olnud üldse kevadine. Hommikul sadas lund nagu oleks detsember ja jõulupühad lähedal. Tegelikult on aga kevad ja ülestõusmispühad lähedal.

Nüüd aga võtame kokku neljanda projektinädala, mis oli täis tegemisi ja uusi huvitavaid teadmisi.

Nädala küsimuses soovisime teada kuidas nimetatakse maasika viljale kinnituvaid tõelisi vilju. Valikvastuseid oli pakutud neli, milleks olid seemikud, pähklikesed, osaviljad ja terakesed. Õigeid variante vastuste hulgas oli nimetatud suisa kaks – pähklikesed ja osaviljad. Tundub, et see oli üks nipiga küsimus, sest päris õigeid vastuseid oli ainult 8. Samas ei olnud ka mitte-kedagi, kes oleks täiesti valesti vastanud. Kokku oli neljandale nädala küsimusele vastajaid 249. VÄGA TUBLI! 🙂

Neljandaks nädala nipiks oli: “Pane tähele endast väiksemaid! Igas väikeses on peidus midagi suurt.” Kindlasti oskab su väiksem õde-vend või kaaslane midagi, mida sina nii hästi ei oska. Nii saab kõige väiksemgi sõber sulle mõnikord suureks abiks olla.

Terve eelmine nädal toimus tolmeldamispintsli fotode hindamine. Reedel kuulutasime välja ka võitjad. Kokku esitati konkursile 61 tööd. Kõik esitatud tööd olid huvitavad, ägedad ja värviküllased. Parimaid tolmeldamispintselid saad vaadata siit.

Sel nädalal hindab žürii kuu fotosid. Samal ajal aga saab vastata uuele nädala küsimusele, mõtiskleda nädala nipi üle, uurida ja hooldada kuumaasikataimi. Kindlasti juba kõik ootavad õisi. Loodame, et õues läheb soojemaks. Soe päike paitab  taimi ja meelitab need õitsema… Kui sina oled juba oma rühma kuumaasikataimedel õisi märganud, anna meilegi teada.

 

Maasikasõbra projekti meeskond soovib kõigile toredat koolivaheaega ja ülestõusmispühade ootust! Kirjutage blogisse mõni tore kevadpühade luuletus või lühike jutt, kuidas muna endale kirju ja värvikireva kostüümi sai.  🙂